Feest

We wensen iedereen een spetterend einde en een fantastisch nieuw begin!!

Op donderdag 17 januari vliegen we naar huis. Waarschijnlijk komen we rond 19u30 – 20u aan in de Arsenaalstraat.

We kijken er naar uit om iedereen terug te zien. Graag nodigen we jullie uit op vrijdag 18 januari tussen 14u en 00u. In de Porre (om de hoek) is er die avond Winterdrink met vuurkorf, foodtruck en glühwein. De afterparty is dus verzekerd. Wie graag blijft slapen, geef een seintje!

Honden

Al vijf landen lang, komen we bijna dagelijks straathonden tegen. Sommige fietsers hebben pepperspray bij (Maarten), andere een stok (Sophie en Jacques). Wij verzamelen onze woede en grommen dreigend. Als dat niet helpt, doet Rosalie een monster na. Perplex blijven de honden staan. Seba lacht vanuit de hoogte. Elk zijn tactiek..

Avondshoppen

Na een stevige dag-etappe kuieren we door de stad. Straten, winkels, pleinen en boten zijn versierd. Overal hangen lichtjes. Er is een drukte van jewelste, door de week, om 19u.. Velen doen inkopen. Studenten delen glühwein uit. Een koortje zingt ‘Stille nacht’. Mensen bidden in de kerk.

Wereldfietsers

Af en toe komen we fietsers tegen. Dit geeft onze karavaan een extra boost. Soms zwaaien we in volle afdaling, soms stoppen we voor een praatje. De sympathieke Française Sophie fiets zonder haar lief naar Nieuw-Zeeland. Xavier en Marie willen in zeven jaar rond de wereld fietsen.

Vogels

De weg loopt dwars door een groot meer. We zien reigers, flamingo’s, aalscholvers en pelikanen. Het is ongelooflijk mooi. De pelikanen vliegen boven onze hoofden, ze steken de weg over naar de andere kant van het meer.

Midden in dit prachtig gebied ligt een orthodox klooster. We worden hartelijk begroet.

Veel te snel verlaten we deze plek. We hebben nog heel wat kilometers voor de boeg. Zonder tent zijn we minder flexibel.

Euro

Het voelt raar om met euro’s te betalen. Ons leven wordt plots duurder. We fietsen voor het eerst naar het Westen. En voelen het einde naderen..

Vogels

We zien veel roofvogels. In Turkije ook opvallend veel reigers, hier duizenden spreeuwen. Het is magnifiek hoe ze met z’n allen ‘showtjes’ doen in de lucht.

Griekenland

Na een kilometerslange grensovergang, fietsen we Griekenland binnen. Ons laatste land. Ongelooflijk dat we zo ver geraakt zijn. We voelen ons trots en triest tegelijk. De soldaat legt z’n geweer terzijde om dit moment vast te leggen.