Vrijgevig

We slapen binnen. Al twee nachten op rij wordt ons een huis aangeboden. Gisteren sliepen we bij de appelboomgaard van Marcel.

Vandaag in het vakantiehuis van vrienden van Maria.

Ook kregen we al yoghurtjes, cake’jes, appels, lolly’s, brood, frisdrank, verse schapenkaas, koeken, heerlijke zelfgemaakte groentenpasta, opgelegde krieken en abrikozen, … . Multsumesc mult! Een vrachtwagen stopte een kilometer voor ons op de weg, om snoepen en chocolade uit te delen aan de meisjes.

Plastiek

Het is hier, net als in Servië, verschrikkelijk vuil. Aan de rand van de dorpjes, in de bermen, in het bos, op de akkers, … Overal ligt er afval. Tonnen afval.

Roemenië

We steken de rivier over en zijn in een ander land. Op naar de fietsenmaker! Seba heeft een nieuwe buitenband nodig en Jeanne een nieuwe ketting. Oeps, het is zondag.. Dan slapen we er toch gewoon.

Bedankt John! We wensen je nog veel succes met La Pedale Drobeta!

Verrassing

We vinden een slaapplekje ergens nergens langs de Donau. Een klein uurtje later horen we een vreugdekreet. Het is ‘Lion’. Wat een ongelooflijk toeval! We maken een vuur en genieten van een gezellige avond samen.

De volgende morgen blijven we samen. We maken een treintje want er is veel wind. ‘Lion’ en ‘Bear’ fietsen op kop.

Vlamingen

De meisjes vinden het super om Nederlands te kunnen spreken. Ze helpen Maarten en Louis met vanalles en nog wat. Ze zorgen er vooral voor dat Maartens plan om vroeg te vertrekken in het water valt.

Fietsers

We ontmoeten Jacques, een Fransman, op weg naar de Zwarte Zee.

We kamperen samen langs de Donau.

’s Avonds komen ook Louis en Maarten, twee broers uit Gavere, hun tent opslaan. Het wordt een kampvuur om niet te vergeten.

Rustdag

Zondag 7 oktober, 9u ’s morgens, Seba neemt een duik in het koude zwembad.

Daarna luieren we wat in de hangmat en genieten van een mooie zonnige dag.

Budapest

In alle vroegte fietsen we door Budapest. De gebouwen zijn majestueus. De pleinen verlaten. Op het Margaret-eiland ontbijten we in de zon terwijl we de zaterdagse lopers gadeslaan. We spelen en slapen en genieten van de dansende fontein.

Na de middag fietsen we de stad uit. Het wordt opnieuw een uitdaging. Duizenden auto’s omkransen deze mooie hoofdstad.

Nachtbus

Slowakije hebben we niet gezien maar we zijn er wel geweest.

Flixbus brengt ons voor een spotprijsje over de bergen. De enige bestemming die mogelijk is met fietsvervoer is Budapest. Wanneer de bus rond 23u30 arriveert, blijkt er geen fietsenrek aanwezig. We proppen onze fietsen in het bagageruim en gaan een hobbelige nacht tegemoet.

Tatra-gebergte

We zijn aangekomen in Zuid-Polen. We willen graag door de bergen maar beseffen dat dit moeilijk wordt. We zoeken transport naar Kosice (Slowakije) maar de trein noch de bus neemt fietsen mee.

We fietsen naar het Westen en treinen het laatste stuk tot in Krakow. Hier nemen we over een paar dagen de nachtbus naar Budapest.