De grote materiaal-test

Onze tent heeft al wat afgezien maar we zijn er nog steeds heel tevreden over. We laten een paar naadjes naaien door onze schoenmaker en dan zien we wel hoe lang hij het nog trekt. Onze matjes hebben niet gelost. Onze nieuwe lakenzak heeft z’n nut ruimschoots bewezen (Juliette had teveel nootjes gegeten, de rest van het verhaal bespaar ik jullie).

Aan de fietsen moet nog wat gesleuteld worden. Jeanne haar zadel is te hard. De tandem heeft nog geen ringslot en ook drinkflessenhouders ontbreken. De versnellingen moeten nog afgesteld worden en last but not least: onze ‘kilometriekjes’ hangen nog op andere fietsen.. hierdoor geen gepoch over het aantal kilometers die we dit weekend hebben afgelegd 😉

Weekendje Limburg

We kopen een fiets-knooppunten-kaart, tekenen er – met de hulp van googlemaps – een aantal extra tentjes op en we vertrekken. Gewoon de trein op… Seba en Juliette, de fietsen en de bagage, vertrekken iets later met de auto.

Bij onze aankomst in Bokrijk, worden we onmiddellijk overweldigd door al het groen. We fietsen door bossen, heiden en strand. We slapen onder hoge dennen, op een paalcamping in het bos (de allereerste van ons land) en aan een prachtige vijver vol kwakende kikkers. We wandelen 3 km op onze blote voeten. We beklimmen 2 uitkijktorens en we fietsen door het water…

Na onze nacht in het bos, verwijderen we een 15-tal piepkleine teken. Na onze nacht aan het meer, smeren we muggenzalf. Je moet er wat voor over hebben..